Επίκαιρο και σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, παραμένει το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που χαρακτήρισε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μία εξέγερση η οποία σήμανε την απαρχή για την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Η επέτειος των 43 χρόνων από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου γιορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη και στα Γιάννενα με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις. Στις 11 π.μ. έγινε κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στην οδό Δομπόλη, ενώ δεν λείψανε και οι φοιτητικές πορείες όπως συνηθίζεται όλα αυτά τα χρόνια.
Σε ψήφισμά της η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σημειώνει ότι «το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας…».
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, σήμερα θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εορταστικές εκδηλώσεις. Μαθήματα φυσικά δεν θα γίνουν.

Μήνυμα Παυλόπουλου
«Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ημέρα μνήμης αλλά και ημέρα άντλησης πολλαπλών διδαγμάτων. Ημέρα μνήμης των Αγωνιστών και ιδίως των Θυμάτων που έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας. Και ημέρα που μας διδάσκει, στο διηνεκές, ότι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι καθημερινό χρέος, κυρίως στους σημερινούς χαλεπούς για τον Άνθρωπο και τα Δικαιώματά του καιρούς, που δεν αφορούν μόνο την Χώρα μας, αφού έχουν πάρει πανευρωπαϊκές αλλά και παγκόσμιες διαστάσεις» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

πηγή