Σε… έξαρση είναι ξανά το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά που χωρίς υπερβολή έχουν «αλώσει» δρόμους, πάρκα, γειτονιές των Ιωαννίνων, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ασφάλεια πολλών πολιτών.
Όταν δε, οι επιθέσεις των σκυλιών σε Γιαννιώτες, οι οποίες αποτελούν καθημερινό σχεδόν φαινόμενο, αφορούν σε μικρούς μαθητές, καταλαβαίνει κανείς πόσο σοβαρές συνέπειες μπορεί να υπάρξουν από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί μια… βιώσιμη και οριστική λύση για τα αδέσποτα.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό το τελευταίο είναι καταγγελία που κάνει με επιστολή του στον «Π.Λ.» πολίτης ο οποίος, μαζί με άλλους γονείς, έγινε μάρτυρας «τετ α τετ» αγέλης εξαγριωμένων αδέσποτων σκυλιών με μικρούς μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου στα Σεισμόπληκτα, απ’ το οποίο ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.
Η επιστολή
Ο κ. Μ.Π. στην επιστολή – καταγγελία του για τα αδέσποτα, την οποία έχει καταθέσει και προς τον Δήμο Ιωαννιτών, αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
«Tο πρωί της 26/9/2017, στις 8 π.μ. την ώρα προσέλευσης των παιδιών στο 21ο Δημοτικό σχολείο στα Σεισμόπληκτα ομάδα 8 – 10 εξαγριωμένων σκύλων εμφανίστηκε στην οδό Γεωργ. Περίδη στο πεζοδρόμιο μπροστά από την εκκλησία Αποστόλου Παύλου και απέναντι από το 21ο Δημοτικό ακριβώς ανάμεσα στα παιδάκια την ώρα που αυτά προσέρχονταν στο σχολείο.
Τουλάχιστον τρία από τα σκυλιά ήταν γεμάτα αίματα στο κεφάλι, στο στόμα και στα οπίσθια, προφανώς κατόπιν σύγκρουσης μεταξύ τους. Τα αδέσποτα ήταν εμφανώς επιθετικά, γαύγιζαν και γρύλιζαν ανάμεσα στα παιδάκια, τα οποία πανικοβλήθηκαν. Όλοι οι γονείς μείναμε εμβρόντητοι. Το περιστατικό συνέβη παρουσία του διευθυντή του σχολείου. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα που όλοι οι γονείς μείναμε παγωμένοι, η αγέλη των σκυλιών πήγε στην παρακείμενη πλατεία Κίτσιου όπου ξεκίνησε να καταδιώκει τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Παρακαλούμε θερμά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνση της αγέλης σκύλων από την περιοχή πριν συμβεί κάποιο τραγικό περιστατικό, δεδομένου ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής προηγείται αυτής των ζώων. Επιπλέον, αναφερόμαστε σε παιδάκια ηλικίας Δημοτικού που είναι τελείως ανυποψίαστα και αδύναμα στην υπεράσπιση της σωματικής τους ακεραιότητας.
Με εκτίμηση
Ένας Δημότης που με τις εισφορές του επιδοτεί τις υπηρεσίες του Δήμου για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς υπηρεσίες οι οποίες αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα και όχι σε υπανάπτυκτη».

πηγή