Μία μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία και το Κέντρο Δημιουργικής Α­πασχόλησης Παιδιών της Μητρόπολης Ιω­αννίνων και της οργάνωσης «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Α­θηνών, όπου είχε μάλιστα συνάντηση μετά από καιρό με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας πριν ασχοληθεί με το αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου, τις εργασίες του οποίου και έκλεισε.

Φτάνοντας στα Γιάννενα, ο Πρωθυπουργός, πήγε κατευθείαν στο ΚΔΑΠ της Μητρόπολης, όπου τον περίμεναν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος. Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με μαθητές της δομής, φωτογραφήθηκε μαζί τους, μοίρασε δώρα (φωτό) και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τους δύο αρχιερείς, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά της «Αποστολής».

Σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη μονάδα συσκευασίας ιχθύων «Δάγων» (φωτό), η οποία ιδρύθηκε και λειτουργεί, εδώ και τρία χρόνια, με μετόχους τους ιδιοκτήτες πέντε μικρών εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στη Θεσπρωτία και έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της, ενημερώθηκε από τους παραγωγούς για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και συνομίλησε με εργαζόμενους της μονάδας.
Στη συζήτηση που είχε με τους παραγωγούς, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε το ιδιαίτερο βάρος που δίνει η Κυβέρνηση στην ενίσχυση της παραγωγής της ιχθυοκαλλιέργειας για τη βελτίωση της ήδη καλής θέσης που διατηρεί η Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά. Σημείωσε ότι στόχος της συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων με τους παραγωγούς είναι να απορροφηθούν στο σύνολό τους οι κοινοτικοί πόροι των 150 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αλιείας, να δημιουργηθούν υποδομές, βασισμένες στην καινοτομία, οι οποίες θα δώσουν προστιθέμενη αξία στη παραγωγική βάση, ενώ τους επισήμανε την ανάγκη οι ίδιοι οι παραγωγοί να αξιοποιήσουν τον νόμο και να δημιουργήσουν συνεταιρισμούς παραγωγών.

Δυναμικός κλάδος…
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα, με σημαντική συνεισφορά στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας προσφέροντας περισσότερα από 600 εκατομμύρια σε εξαγωγές κάθε χρόνο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο κλάδος μπορεί να ενισχυθεί, να επεκταθεί η δραστηριότητά του με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, και διαμορφώνοντας το νέο μοντέλο παραγωγής, που θα μας οδηγήσει εκτός κρίσης σε ένα βιώσιμο μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης.
Και σύσκεψη
Πριν την κεντρική ομιλία του χθες το απόγευμα ο Αλ. Τσίπρας συμμετείχε σε σύσκεψη με τους Υπουργούς, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων.

πηγή